Trainer

Mijn naam is Tessa Kock-Mol. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als psychiatrisch verpleegkundige en verpleegkundig specialist in de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Sinds 2010 ben ik mij steeds meer gaan toeleggen op mindfulness en meditatie.

Mindfulness geeft me het inzicht dat veel lijden wordt veroorzaakt en in stand gehouden door met je aandacht in het verleden of juist in de toekomst te zijn. Terwijl je leven zich nu afspeelt! Door mindful te leven ervaar ik bovendien hoe bevrijdend het voelt om ook oordelen en verwachtingen een minder grote rol te laten spelen in mijn leven.

Meer en meer realiseer ik me dat het heel mooi is goed voor anderen te zorgen. Maar het allerbelangrijkste is dat je goed voor jezelf zorgt. Want alleen dan kan je ook beter voor de ander zijn!

Inmiddels ben ik gecertificeerd mindfulness-trainer. Bekijk hier mijn profiel op LinkedIn.

Ik heb altijd met veel plezier in het Brabantse gewoond en gewerkt. Vanuit onze wens samen een bijzonder avontuur aan te gaan, fantaseerden mijn man en ik over een bestaan opbouwen in het buitenland. In 2017 hebben wij onze gezamenlijke droom uit doen komen; wij zijn geëmigreerd naar Frankrijk…

Samen met onze dieren wonen we op de middeleeuwse boerenhoeve ‘La Rhue’ in de Dordogne. In de zomermaanden is iedereen welkom op onze prachtige mini-camping. Verder verwelkomen wij elke zaterdagavond mensen uit de omgeving op onze muziekavond, waarbij ik voor een heerlijke maaltijd zorg. Ik verwonder me iedere dag. Over de prachtige natuur hier op het platte land. Over de stilte en de sterren. En over al die mooie mensen die ik heb mogen ontmoeten dankzij dit avontuur.

Natuurlijk was het loslaten van zekerheden ook heel spannend. Dagelijks mediteren heeft mij op moeilijke momenten geholpen kalm te blijven. Mindfulness betekent voor mij rust, eenvoud, positiviteit en optimisme. Leven in het moment, zonder oordeel, in vrijheid. En als het even niet lukt, is er altijd weer een nieuwe dag!