Over ons

Tessa Kock-Mol

Ik ben jarenlang werkzaam geweest als psychiatrisch verpleegkundige en verpleegkundig specialist in de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Sinds 2010 ben ik mij gaan toeleggen op mindfulness en meditatie. Vanuit mijn enthousiasme voor persoonlijke ontwikkeling en verdieping, en mijn liefde voor mensen, heb ik na mijn emigratie naar Frankrijk, Mindful Dordogne opgericht.

Ik ben gecertificeerd mindfulness-trainer. Bekijk hier mijn profiel op LinkedIn.

Mindfulness geeft me het inzicht dat veel lijden wordt veroorzaakt en in stand gehouden door met je aandacht in het verleden of juist in de toekomst te zijn. Terwijl je leven zich nu afspeelt! Door mindful te leven ervaar ik hoe bevrijdend het voelt om oordelen en verwachtingen een minder grote rol te laten spelen in mijn leven.

Ik heb altijd met veel plezier in het Brabantse gewoond en gewerkt. Vanuit onze droom samen een bijzonder avontuur te beleven, fantaseerden mijn man en ik over het buitenland. In 2017 hebben wij de stap gezet. Wij zijn geëmigreerd naar Frankrijk!

Samen met onze dieren wonen we op de middeleeuwse boerenhoeve ‘La Rhue’ in de Dordogne. In de zomermaanden is iedereen welkom op onze prachtige mini-camping. Verder verwelkomen wij elke zaterdagavond mensen uit de omgeving op onze muziekavond, waarbij ik voor een heerlijke maaltijd zorg. Ik verwonder me iedere dag. Over de prachtige, heuvelachtige natuur hier op het platteland. Over de stilte en de sterren. En over al die mooie mensen die ik heb ontmoet dankzij dit fantastische avontuur.

Eén van deze mooie mensen is Esse Disco. Zij inspireert mij en raakt mij. Ik kijk er naar uit in 2020 samen met haar onze nieuwe Retreat aan te bieden.

Natuurlijk was het loslaten van zekerheden ook heel spannend. Dagelijks mediteren heeft mij op moeilijke momenten geholpen kalm te blijven. Mindfulness betekent voor mij rust, eenvoud, positiviteit en optimisme. Leven in het moment, zonder oordeel, in vrijheid. En als het even niet lukt, is er altijd weer een nieuwe dag!

Esse Disco

Ik hou van mensen en dieren, van de stad en het land, van dansen en zingen en schrijven, van lekker eten, van echtheid en diepgang. Ik hou van leven. Een half leven heb ik in steden gewoond, en vier jaar geleden ben ik met man en hond verhuisd naar een oude boerderij in de Dordogne. Hier doe ik wat ik altijd al heb willen doen. Spelen met paarden.

In mijn hart ben ik lerares. Ik geef graag door wat ik heb geleerd. Zo heb ik, na een studie geschiedenis, jarenlang Argentijnse tango onderwezen en na een studie haptotherapie zelf haptotherapeuten opgeleid bij het Instituut voor Haptonomie in Nijmegen. Daarnaast begeleidde ik cliënten en aankomende therapeuten in mijn praktijk in Amsterdam.

Haptonomie is de leer van de affectieve aanraking. Iets wat we allemaal nodig hebben om te kunnen openen, te ont-wikkelen en te worden wie we zijn. Haptonomie heeft me geleerd mijzelf te vertrouwen, te aanvaarden wat ik voel en beleef, en mezelf te kunnen uiten. Ook ‘stembevrijding’ heeft daar enorm aan bijgedragen. Niet het zingen van teksten maar geluid maken bij dat wat op het moment van zingen in je leeft. Heel erg eng in het begin maar verrukkelijk bevrijdend als je de drempel durft te nemen.

In 2020 ga ik samen met Tessa, invulling geven aan de heerlijke Retreat bij Mindful Dordogne. Laat je inspireren en kom genieten van al het moois dat onze streek, mindfulness, haptonomie en wij te bieden hebben!